Skip to main content

Online Árajánlatkérés

Tervezze meg saját kertjét SWALK térkövekkel!
Szakértőink szívesen segítenek az Ön projektjében.

A SWalk térkövek innovatív és értékes megoldásokat kínálnak az Ön által elképzelt világ megvalósításához.

Szívesen állunk rendelkezésre ingyenes kalkuláció készítéséhez, melyhez a formula mezőinek kitöltésére van szükség.
Alábbi adatokat várjuk:

  • A kivitelezés pontos helyszíne
  • Burkolatlerakási terv vagy szabadkézi skicc a projektről
  • A terület körülbelüli méretei, dimenziói
  • Helyszíni adottságok, egyéb sajátosság
  • Fotó a helyszín jelenlegi állapotáról
Screenreader label
Kérjük, válasszon vázlatot vagy tervet a számítógépéről (pdf, png, jpg, jpeg)
* Kötelezően kitöltendő
Screenreader label

SW Széchenyi

2020 GINOP

A kedvezményezett neve:

SW Umwelttechnik Magyarország Építőelemgyár Kft. – Alsózsolcai Gyáregység

A projekt címe:

Az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. alsózsolcai telephelyén térburkolatok innovációs fejlesztése

A szerződött támogatás összege:

997.430.000 Ft

A projekt bemutatása:

A „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása c. felhívás szellemében az SW Umwelttechnik Magyarország Kft. 2015-ben azzal a céllal fogott bele egy forradalmian új termékcsoport, az elektronikus szerelvényekkel vagy egyéb információtechnológiai alkatrészekkel felszerelhető térburkolatok kifejlesztésébe, hogy Magyarországon, az Európai Uniós országokban és tágabb nemzetközi szinten is jelentős hozzáadott értékű, jelenleg nem gyártott, az alkalmazhatóság, illetve a környezeti fenntarthatóság követelményeinek megfelelő technológiát fejlesszen ki és értékesítsen alsózsolcai telephelyén.

A projekt keretében létrehozandó termék új, a betonipartól távol álló technológiák egyszerű integrálását teszi lehetővé széles körű felhasználásra, mely magában foglalja az előállításhoz szükséges ismeretek megszerzését, továbbfejlesztését, technológiák, prototípusok fejlesztését. A projekt során végzett kutatások, vizsgálatok eredményei gyakorlatban is hasznosíthatók, magas újdonságtartalmúak.

A beruházás a hátrányos helyzetű Észak-magyarországi régióban újabb családoknak nyújt majd megélhetést, közvetlenül vállalatunkon belül és a kapcsolódó gazdasági társulásokon keresztül is.

A projekt azonosítószáma:

GINOP-2.1.1-15-2015-00576.

2020 NVKP

A kedvezményezett neve:

SW Umwelttechnik Magyarország Építőelemgyár Kft. – Majosházi Gyáregység

A projekt címe:

Fokozott ellenálló képességű (kémiai korróziónak ellenálló, tűzálló és fagyálló) beton termékek anyagtudományi, kísérleti fejlesztése

A szerződött támogatás összege:

27.896.579 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

40%

A projekt bemutatása:

Kutatócsoportunk olyan fejlesztési területeken vállal közös erőfeszítéseket, melyek a környezetünket jelentősen meghatározó vasbetonszerkezetek biztonságosabb és hosszabb élettartamú, használatára nyújtanak lehetőséget erőforrásaink hatékonyabb kiaknázása mellett.

Törekvéseink elsődleges célja olyan betonösszetételek kikísérletezése – és ezek felhasználásával – olyan beton termékek készítése, amelyek nagyobb ellenálló képességet biztosítanak a szokványos betonokhoz képest agresszív közegekkel (pH<5) szemben, magas hőmérséklettel (tűzzel, belső tűzzel vagy homlokzati tűzzel) szemben, illetve fagyhatással szemben. Mindezen elvárások eltérő anyagtani, illetve anyagtudományi megközelítéseket igényelnek. Vizsgálataink módszere a vonatkozó fizikai-kémiai-biológiai hatásokra bekövetkező leromlási folyamatok alapos megismerése, és a leromlási folyamatok lassításának, illetve elkerülhetőségének kikísérletezése. A beton több komponensű anyagi rendszer, amelynek viselkedését (szilárdságát, tartósságát és egyéb tulajdonságait) jelentős részben összetevőinek tulajdonságai határozzák meg. Vizsgálataink kiterjednek ezért a cementek és a cement kiegészítő anyagok (szilikapor, metakaolin, kohósalak, pernye) és felhasználásukkal készült betonkeverékek széleskörű vizsgálataira. Az agresszív környezetnek, a magas hőmérsékletnek, valamint a téli fagyási – olvadási ciklusoknak való ellenálló képesség eltérő anyagösszetételt, anyagszerkezetet és technológiát követel meg. A tervezett kutatási feladatok eredményei feltétlenül szükségesek a vázolt hatásokkal szemben kellő ellenálló képességet biztosításához. A kikísérletezett betonösszetételek a szerkezeti elemekbe, prototípusokban kerülnek aztán tesztelésre. A komplex rendszerek (vasbeton / feszített beton szerkezeti elemek) teljesítőképességének tanulmányozása a mérethatás miatt is elengedhetetlen. Kutatócsoportunknak ezért alapkutatási, alkalmazott kutatási feladatokat egyaránt vállalt.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2020.02.28.

A projekt azonosítószáma:

NVKP_16-1-2016-0019